Zet GroenLinks de dochter van een Moslimbroeder in de Tweede Kamer?

Kauthar Bouchallikht is de dochter van een Moslimbroeder-activist en -bestuurder. Haar vader richtte in Nederland twee organisaties op die nu onder vuur liggen en reisde de wereld rond om de ‘oemmah’ te versterken terwijl Kauthar in het bestuur van Femyso werd opgenomen, de kweekvijver voor een nieuwe generatie broederschapsbestuurders.

De integriteit van volksvertegenwoordigers is essentieel voor het vertrouwen in de rechtstaat, vandaar ook de grote nadruk die ligt op het vermijden van elke schijn van belangenverstrengeling. Na de presentatie van Kauthar Bouchallikht op een verkiesbare plaats 9 op de kandidatenlijst van Groenlinks bracht Carel Brendel haar bestuurlijke betrokkenheid bij FEMYSO, de koepelorganisatie van islamitische jongeren- en studentenorganisaties in Europa onder de aandacht. Recent academisch onderzoek, publicaties van ex-leden en rapporten van veiligheidsdiensten maken elke twijfel overbodig, Femyso is dé jeugdorganisatie van de Moslimbroederschap in Europa.

Platitudes en ontkenning
Toch ontkent Bouchallikht dit. Haar functies bij deze koepel (vice-president en/of betrekkingen met lidorganisaties) zijn door haarzelf en Groen Links uit de informatie bij haar kandidatuur weggelaten, bewust of onbewust. Als reactie volgde van Jesse Klaver een qua intentie mooi, maar inhoudelijk leeg ‘Ik sta achter haar’. Dit roept vragen op….

Dit stuk was tijdelijk hier geplaatst. Lees nu verder op mijn eigen website www.steilbergenmetin.nl .

Dit is de directe link naar het stuk.
https://www.steilbergenmetin.nl/zet-groenlinks-de-dochter-van-een-moslimbroeder-in-de-tweede-kamer/

Elise Steilberg